Vapování nemusí být jen alternativní možností či náhradou za kouření běžných cigaret. Pro spoustu lidí to může představovat i mnohem více, jako například životní styl či zábavu. Ale ať už milujete svou elektronickou cigaretu sebevíc, jistě jste se s ní už párkrát "spálili". Tedy ne doopravdy. Jen obrazně. Už se vám některá z těchto nepříjemností stala také?


1. Protíkající tank

Nepříjemnost, kterou může způsobovat několik vlivů – a to i opakovaně. Někdy nepomůže ani fakt, že se jedná o vysoce kvalitní výrobek. Ale pozor, i taková věc může natropit pořádnou neplechu a proto jí věnujte pozornost. Dbejte na údržbu a na to, aby vám e-liquid neprotékal.

Pokud už jsou všechny šance marné, tank zkrátka vyměňte. Toho e-liquidu je škoda, což?

2. Dry hit

To je pořádné svinstvo! Dry hit, o kterém jsme se již dříve zmiňovali, jistě potkal už mnoho vaperů. A zaručeně to není nic příjemného! Toto překvápho chutnající po spálenině vás může zastihnout zejména v případě, že knot v elektronické cigaretě není zcela navlhčen. Možná by stálo za zvážení i zkontrolovat cívku či doplnit e-liquid.

3. Vaperův jazýček (Vaper's tongue)

Další problém, který vapery může zastihnout, je tzv. Vaper's tongue. Projevuje se zejména tím, že váš kdysi tolik oblíbený e-liquid najednou ztratí chuť – zvláště pokud jste danou příchuť užívali velice dlouho a často. Co tedy pomůže?

Nedá se dělat nic jiného, než změnit e-liquid. Vaše chuťové receptory jsou přehlcené a potřebují změnu. Nechcete přeci vapovat liquid bez chuti?

4. Vybitá baterie

No jo, tak tohle je klasika. Asi každý už se s tímto nejednou potýkal. Vybitá baterie je o to horší, pokud jste zrovna někde v restauraci nebo jiném veřejném místě a nabíječka je hezky doma. Ups! A je po vapování.

Jasně, nejlepší prevencí je každodenní nabíjení. Jenže někdy se to prostě stane. Nezbývá než zatnout zuby... nebo si pořídit náhradní elektronickou cigaretu, kterou budete nosit s sebou v tašce či v autě. A nezapomeňte používat nabíječku vhodnou pro vaše zařízení.

5. Otázky. Tuny otázek

Tohle vás nejspíš potkalo v případě, že jste byli prvními či jedinými lidmi ve vašem okolí, kteří začali vapovat. "Jak to funguje?" nebo "A co takhle pasivní kouření?" už jste nejspíš slyšeli. Jistě, občas to dovede být obtěžující. Ale nezapomínejte, že kolem elektronických cigaret a vapování stále koluje spousta mýtů a nepravd a je jen na vaperech, aby ostatní poučili (ale ve slušných mezích).