Vapování není jen o zbavení se klasických cigaret – je to také životní styl! Těchto osm tipů vám může pomoci lépe se starat o svou elektronickou cigaretu a zjistit jaký je ten správný přístup.

CO ANO

CO NE

Uvědomte si, proč vlastně přesedláváte na elektronické cigarety.

Chci přestat kouřit! To si říká spousta kuřáků. Beze strachu! Žádná z látek, které elektronické cigarety obsahují, není karcinogenní. V klasických cigaretách je takových látek 60 ze čtyř set. Časem sami poznáte, že elektronické cigarety vám pomohou cítit se lépe a e-liquid, který je jejich náplní, chutná skvěle.

 

Nepovažujte elektronické cigarety jen jako nutné zlo.

Jejich široká varianta příchutí a příslušenství vám umožní získat nové zážitky. Pokud přesto toužíte po chuti pravého tabáku, mnohé e-liquidy mají jeho příchuť i bez škodlivých látek.

Vždycky s sebou mějte záložní baterii nebo nabíječku.

Jediným možným problémem, které elektronické cigarety mají, je fakt, že musí mít nabitou baterii. Vždy u sebe nějaké mějte, protože tohle je jedna z nejčastějších cest vedoucích k návratu k běžným cigaretám.

Nemějte u sebe klasické cigarety „jen tak, pro případ nouze.“

Hlavní myšlenkou je upustit od cigaret nadobro. A pokud nemáte sílu se jich zbavit úplně, alespoň je uschovejte ve staré garáži nebo nepoužívané místnosti. Tam, kde se pohybujete nejčastěji, s sebou vždy mějte funkční elektronickou cigaretu. Jistě, někdy to nejde ihned. Ale to je přeci v pořádku. Důležité je mít silnou vůli.

O svou elektronickou cigaretu náležitě pečujte.

Nezapomínejte na kvalitní příslušenství a ještě kvalitnější e-liquidy. Ty levnější totiž nejen chutnají hůře, ale také mohou časem poškodit cigaretu. Péči věnujte i bateriím. Abyste tak učinili, odstraňte tank cartomizéru a pročistěte útroby cigarety.

Nepoužívejte mýdla ani čističe, nepřeplňujte a nepřehřívejte.

Pro vyčištění vaty, tanku a kontaktů baterie používejte jen suchý alkohol. Tank nepřeplňujte e-liquidem, to může negativně působit na atomizér (příliš se nasákne) a vytvořit tak velký nepořádek. K naplňování tanku používejte kapátko.

Kupujte příslušenství a e-liquidy jen té nejvyšší kvality.

Spousta lidí zanevřela na elektronické cigarety právě proto, že nehodlali investovat. Bohužel, šetřit na vlastním zdraví se nevyplácí – levné e-liquidy se vám mohou vymstít. I přes počáteční investici do elektronické cigarety brzy poznáte, že vaší peněžence se bez pravidelného kupování cigaret klasických uleví.

Pozor na nabíječky od různých výrobců.

Ne všichni výrobci nabízejí zařízení kompatibilní se všemi druhy elektronických cigaret. Nabíječka jiného výrobce než je vaše cigareta by mohla poškodit baterie či dokonce založit požár. Používejte proto nabíječky vhodné pro vaši elektronickou cigaretou. S případnými otázkami neváhejte kontaktovat Mauricia.

Péči věnujte také e-liquidu.

Lahvičku s náplní nevystavujte příliš dlouho na slunci nebo na vzduchu. Může to totiž změnit chuť e-liquidu. Nezapomínejte e-liquid uzavírat dětskou pojistkou a yvarujte se tak nechtěnému vypití náplně. Abyste udrželi poměr nikotinu a chutě ve vyváženém stavu, není od věci občas lahvičku protřepat.

Nezapomínejte čas od času vyměnit atomizér.

Tmavé e-liquidy a VG e-liquidy mají tendenci zkracovat jeho životnost. To může vést k horší chuti náplně. Proto atomizér vyměňujte, abyste předešli této nepříjemnosti.

 

Vyberte si upravitelný vaporizer.

Tím se rozumí možnosti, které vám nabízí vaše cigareta. Můžete experimentovat s obsahem nikotinu nebo napětím baterie. PG e-liquidy nabízí lepší příchutě, VG e-liquidy jsou však vhodnější pro citlivější jedince.

Nebuďte netolerantní vůči ostatním lidem.

To, že máte elektronickou cigaretu, je skvělá věc pro vás i pro vaše okolí. Bohužel, i přes jejich dnešní boom nemusí být elektronické cigarety známou věcí pro každého. Lidé si často zaměňují dým z e-cigarety za kouř z té klasické. Nenechte se však odradit! Poučte lidi o této skvělé alternativě pro kuřáky. V kavárnách, barech a restauracích se pro jistotu předem zeptejte, zdali je povoleno kouření elektronické cigarety.

 

Pamatujte – kouření a vapování nejsou jedna a tatáž věc.

Už nikdy nebudete muset hledat zapalovač, stavět se proti větru, aby vám nezhasl plamen, a ani nebudete muset prosit o popelník. Možná budete potřebovat více času na zvyknutí, vyzkoušet nejrůznější příchutě a obsah nikotinu. Ale všechno to bude stát za to. Existují vapeři, kteří nikotin úplně vypustili a užívají si elektronické cigarety jen s oblíbenými příchutěmi.

Nezůstávejte jen u jedné příchutě a obsahu nikotinu.

Elektronické cigarety vám nabízí jedinečnou možnost vyzkoušet škálu chutí. Možná po čase užívání zjistíte, že už nepotřebujete tolik nikotinu jako kdysi. Každopádně máte před sebou nepřeberné množství vaperských experimentů, které čekají jen na vás!