Od roku 2011 se v České Republice začaly prodávat první elektronické cigarety, známé jako ego-T, ego-C nebo ego-W. Tyto elektronické cigarety byly dosti v zárodku, protékaly a jejich údržba nebyla jednoduchá. I přes tuto složitost to mnoho lidí nevzdalo a zůstali u dnes už revoluční alternativy novodobého kouření. Dnes, v roce 2018 se již e-cigarety považují za běžnou věc. Jejich údržba je již minimální a jednoduchá. Když už jsme u hygieny e-cigaret, něco si o ní řekneme. Hygiena u elektronických cigaret: U většiny e-cigaret je důležité starat se ne jen o výměnu žhavící hlavy, která je spotřebním materiálem a mění se cca po 3 týdnech používání. Většina lidí si na prodejnách či ve společnosti stěžují na tekoucí liquid. Tento faktor může mít dvě příčiny, které jsou většinou na 99% problémem všech závad.

Hygiena u elektronických cigaret: 

Je důležité se o většina e-cigaret starat ne jen výměnou žhavící hlavy která je spotřební a mění se cca po 3 týdnech používáni. Většina lidí si na prodejnách či ve společnosti stěžují na tekoucí liquid. Tento faktor může mít dvě příčiny které jsou většinou na 99% všech závad. 

1.Příčina - Nulová hygiena! 

Jak se nejlépe o svou e-cigaretu starat? Po každém vykouření liquidu, tedy náplně, se doporučuje rozebrat své zařízení a vyčistit jej, aby se zabránilo zmíněnému protékání. Vlastně se ani nejedná o protékání ale o vytíkaní usazených kapek z odpařování. Jelikož většina e-cigaret má velkou tvorbu páry, vytvořená kapalina se musí někde usazovat, a právě tyto kapky se usazují v regulaci vzduchu tzv. Airflow. Jedná se o prstýnek, který reguluje přívod vzduchu a každý ho určitě známe.

2.Příčina - Řídký e-liquid

Řídký e-liguid! Málokdo se zamýšlí nad tím, v jakém počasí svou e-cigaretu používá. A v tomto případě se opravdu jedná o druhý nejčastější problém protékání liquidu. Pokud používáte konzistenci VG50/PG50, v letním období řídne, v zimním období naopak houstne. Pokud používáte VG80/PG20 opět se nabízí otázka, v jakých podmínkách se pohybujete právě s Vaší e-cigaretou. V horkých dnech se z konzistence 80/20 stává skoro až 50/50. Naopak v zimním období, si z liquidu stane do slova "gel" kde sací schopnost je velmi malá. Tudíž si potáhnete, jednou, podruhé a na třetí potah si budete muset počkat delší dobu, než se žhavící hlava znova zásobí liquidem. Pokud jako většina lidí taháte bez zamyšlení, představte si, jak na tom asi žhavící hlava bude. Daleko dříve se spálí a budete nuceni si koupit novou. Životnost žhavících hlav ovlivňujete vy sami. Dávejte si na to pozor. Naše ověřená rada, která se vyplatí!

Jaký liquid lít do ecigarety?

Elektronické cigarety řadíme do dvou skupin DL-MTL a to bez ohledu zda jde o clearomizer nebo celou cigaretu. 

MTL 

Jsou počáteční písmena hesla „mouth to lung“, což je do češtiny překládáno jako „pusa-plíce“. Pro tento styl kouření se také používá termín „šlukování“. V praxi to vypadá tak, že páru nasajeme nejdříve do úst a poté vdechneme. Je to metoda, kterou člověk používá také při kouření tabákových cigaret. Proto také MTL stylem nejčastěji nahrazujeme klasické kouření. Tento styl kouření vyžaduje nejlépe náplně VG50/PG50.

DL 

Je zkratka anglického „direct lung“, které se používá pro styl potahování „přímo do plic“, což znamená, že pára nemá „mezipřistání“ v puse jako v předchozím případě, ale skrze atomizér se v podstatě nadechujeme.  

Díky zpravidla vyšším výkonům baterií DL stylem dosáhneme většího množství páry než u šlukování, ale tento styl je určen zejména pro ty, které vedle obstojných obláčků zajímá také chuť liquidu. Zde je lepší používat hustější liquidy 75VG/PG25.

Jelikož přímo do plic současně s párou vdechujeme i nikotin, doporučuje se pro tento typ potahování snížení jeho koncentrace. To znamená, že si budete kupovat nebo míchat e-liquidy s nižším podílem této složky.

                                                                                                                                                                                                                                      DL                                              MTL
Jak vybrat liquid do e cigarety