Přiznejme si, občas se to stává: koupíte si zbrusu nový e-liquid, nalijete jej do tanku... a jakmile potáhnete, rychle zjistíte, že jeho chuť je téměř bezvýrazná. Je potřeba liquid zvýraznit a vaše chuťové pohárky volají po řešení. Ale co teď s tím? To vám nyní poradíme.

Neustále se vynořují nové metody hovořící o vylepšování chutí. A to z dobrého důvodu, neboť tento proces (leč vyžaduje trpělivost) vám může pomoci objevit úplně jiný svět vapování. V podstatě se jedná pouze o "odležení" e-liquidu tak, aby se jeho chuť mohla naplno uvolnit a projevit.

Ale nebojte, nejedná se o nic složitého. Bohatě postačí, pokud lahvičkou pořádně zatřesete (pozor na pevný uzávěr) a uložíte do chladného, tmavého místa. E-liquid tam zanechte něco přes pět dní až týden a poté ho znovu důkladně protřepejte. Ačkoli tento proces zabere něco přes tři týdny, nebudete litovat.

A proč že to vlastně trvá tak dlouho? Samotné složení e-liquidu závisí na substancích a chemikáliích v něm obsažených, které na sebe vzájemně působí. Můžete si to představit jako jahodovou příchuť, která je složena z více složek napodobujících skutečnou chuť jahod. V případě, že pak máte rádi složitější příchutě nebo takové obsahující více ovoce apod., často se tyto složky promísí a utiší tak původní skvělou chuť.

Protřepáním lahvičky tomuto procesu mísení zabráníte, zároveň však náplni dovolíte se lépe promíchat a vytvořit tak plnější a výraznější tóny. Je to trochu jako s vínem, které jste zatím neotevřeli a nemůže se tak do něj dostat vzduch.

Krok první? Vybavte se trpělivostí. Krok druhý? Možná si zkuste popořadě udělat zásobu těchto odložených e-liquidů. A co vás čeká jako odměna? No přeci bohatá a kvalitní chuť e-liquidu, kterou už si nebudete chtít jen tak odepřít.