Aby každý vaperův oblíbenec fungoval jak má, je třeba o něj řádně pečovat. Při správném zacházení vám elektronická cigareta bude šlapat jako nová po dlouhou dobu – pokud budete dodržovat těchto pár tipů. Jsou snadné, rychlé a efektivní.

Baterie je srdcem vaší elektronické cigarety. Proto dbejte na kvalitu nabíječky, která je optimálně určena pro vaše zařízení. Konektory nabíječky udržujte vždy suché, abyste se vyvarovali poškození nabíječky, baterie i zásuvky.

Nezapomínejte na čistění kontaktů adaptéru. K tomu používejte pouze materiál netvořící žmolky. Pokud by se totiž nečistoty dostaly do atomizéru, mohly by být spáleny spolu s e-liquidem, který vdechujete. Nejenže by vás čekala nepříjemná chuť, ale také potencionální zdravotní riziko.

Řádné uskladnění zařízení je také důležitým prvkem péče o elektronickou cigaretu. V případě, že ke svému zařízení máte vhodné pouzdro, ukládejte je do něj. Pravidelně čistěte i další části elektronické cigarety. Tím se zbavíte usazenin, které se v nich tvoří a mohou se tak podílet na jejich kratší životnosti.

S elektronickými cigaretami zacházejte opatrně. Navzdory jejich výrazně větší velikosti oproti běžným cigaretám se jedná o elektronická zařízení, se kterými je třeba zacházet dle náležitosti. Omezte proto prudké nárazy nebo vystavení nevhodným podmínkám.

Také nepoužívejte vadné baterie, nebo baterie, u kterých si nejste jisti jejich stářím. A hlavně pozor na zkrat!