Nenechte si nikým odradit od vapování – a alternativní fatka těchto jedinců vůbec neberte vážně. No uznejte sami, elektronické cigarety zkrátka zlepšují lidské životy. Jak vapováním usnadňujete život lidem ve vašem okolí?

Kolik nedopalků cigaret hyzdí chodníky měst?

Ročně je to až téměř čtyři a půl bilionů "vajglů", které se válejí všude možně po zemi. Nejenže jsou potencionální hrozbou například během suchých letních období, kdy mohou způsobit požár, často kvůli nim hoří také v domech či bytech. Jsou odpudivé a otravné, v mnoha městech za odhození nedopalku můžete dostat i pokutu. To u vapování nehrozí. Vapor voní stejně krásně, jako chutná váš e-liquid.

Jak je to se škodlivými látkami?

V klasických cigaretách se nacházejí tisíce škodlivých látek – z toho nejméně 60 těchto chemikálií má potvrzenou karcinogenní vlastnost. A aby toho nebylo málo, na důsledky pasivního kouření lidé umírají: na komplikace spojené s cigaretami a infarktem myokardu umírá až 42 tisíc lidí. S elektronickými cigaretami je to úplně jinak – vychází z nich jen pára a neškodné chemikáli, které neohrožují lidi ve vašem okolí. Na následky spojené s pasivním kouřením elektronické cigarety nezemřel vůbec nikdo.

A co finančí stránka věci?

Jistě, elektronická cigareta se zpočátků může jevit jako větší investice. Ta se vám však několikanásobně vrátí, protože s klasickými cigaretami se můžete vyšplhat do stokorun až tisícikorun měsíčně. S elektronickou cigaretou je vaší největší starostí jen to, jaký e-liquid vyzkoušet jako další. Se správnou péčí vám vydrží velmi dlouho!