Pojmem "dry hit" se rozumí pocit spálené pachutě v ústech a štiplavého pocitu v krku, to vše doprovázeno zápachem spáleniny. Je to jako byste spíš dostali pěstí do krku než dosáhli příjemné blaženosti, která by měla nastat při vychutnávání si vašeho oblíbeného e-liquidu. Jak se vyvarovat této nepříjemnosti?


Dry hit vás může nepříjemně překvapit zvláště v případech, kdy knot či vata v atomizéru elektronické cigarety není zcela navlhčená. Teplo ze zahřívající se cívky pak ožehne knot. Nejhorším případem je ten, kdy ožehne vatu. Tohle pak vede k té nejodpornější chuti ve vašich ústech a nejspíš vás čeká i pořádně dusivý kašel.

Pokud tomuto chcete předejít, zde je pár tipů:

• V případě, že se s dry hity setkáváte často, možná zkuste trochu ubrat na síle! Udržujte na svém zařízení nižší napětí, pokud to elektronická cigareta dovoluje. Pokud ne, vyzkoušejte odolnější cívky.

• Nespěchejte, buďte trpěliví. Dovolte e-liquidu důkladně nasáknout – zejména pokud je liquid hustší konzistence či je založen na VG bázi. Toto platí dvojnásob, pokud máte nový atomizér.

• Dovolte slabší cívce vychladnout. Mezi jednotlivými potáhnutími z cigarety si dávejte pauzu.

• Jestliže vás dry hity pronásledují a nic nezabírá, vyzkoušejte VG e-liquid. Ačkoli mu trvá déle, než nasákne, může vám pomoci zbavit se nepříjemností.

Investice do lepšího zařízení vám také může od dry hitů odpomoci. Příliš levná a nekvalitní elektronická cigareta přímo zavání problémy!

ecigarko.cz

kamenná prodejna: J.V.Sládka 44 Frýdek-Místek