Pokud se potýkáte s touto nepříjemností, snadno si můžete pomoci díky dodržování zásadních pravidel péče o elektronickou cigaretu. Udržujte ji ve formě!

Ačkoli se na první pohled může protékání e-liquidu v cigaretě jevit jako závada na zboží, příčina může být mnohem prostší. Možná chybu děláte už při samotném plnění clearomizéru: držte jej ve svislé poloze a zbytečně nepřeplňujte trubičku, která se nachází uprostřed. Nezapomeňte na správné zašroubování žhavicí hlavy – vše musí těsnit tak jak má, ale ne příliš: pokud dotahujete hlavu velmi silně, protékání liquidu může způsobit i prasknuté těsnění.

Žhavicí hlava samotná se občas stává kamenem úrazu. Dbejte na pravidelnou výměnu vaty ve vaší elektronické cigaretě a dopřejte žhavicí hlavě minutku k vychladnutí (nejenže pak v ústech neucítíte spálenou chuť, ale také bude vata stále nasáknutá e-liquidem tak, jak má).

Rovněž dávejte pozor na páru, jejíž zbytky zůstávají v clearomizéru. Po čase znovu zkapalní a pokud je jí příliš, páchá škody. Proto nedržte žhavicí tlačítko cigarety příliš dlouho poté, co přestenete potahovat. Také není na škodu pamatovat na čistění součástí (náustek atd) papírovým kapesníčkem, čímž se kondenzované páry, která tam ulpívá, zbavíte.